Garmin MÓKUS kör

25 km

A Garmin MÓKUS instant, azaz a "sima" kör - 25km/590m D+ Szintideje 4ó futva, 7ó teljesítménytúraként. Ha a futó szintidőből kicsúszol, automatikusan teljesítménytúrázóként értékel a rendszer.

HOGYAN MŰKÖDIK?

Az induláshoz nevezésre van szükséged, amit jelenleg utalással tudsz kiegyenlíteni. Ekkor kapsz egy egyedi számkódot (futóazonosító, amellyel be tudsz jelentkezni a verseny összes pontján, ahol QR kódot kell leolvasni. Az utolsó kód leolvasásakor, sikeres és szintidőn belüli teljesítés esetén, felkerülsz az eredménylistára és a Szépjuhászné Büfében nyitva tartási időben (10:00-16:00) átveheted az egyedi érmet, és az 1.000,-Ft fogyasztást. A pólót (ha rendeltél, vagy 3x teljesítő vagy), nem itt kapod meg, hanem a Runners'Lab futóboltban, a 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 64.-ben. Itt fel tudod próbálni, és a megfelelő méretet hazavinni. VIGYÁZZ! előzetes időpontfoglalás szükséges, melyet megtehetsz a weboldalukon, vagy telefonon: +36 70 379 1679

NEVEZÉS:

  1. Lépés regisztráció: az oldalon a regisztrációt követően tudsz nevezni.

  2. Lépés nevezés: a versenyre oldalára belépve (log in), a nagy kék NEVEZEK gombot kell megnyomni, és beírni a kért adatokat.

  3. Lépés fizetés: bankkártyás fizetésnél (hamarosan itt is fizethetsz bankkártyával) azonnal, utalás esetén két napon belül jóváírásra kerül az egyenleged és a “Jelentkezéseim” fül alatt megjelenik az egyedi, 6 számjegyű “Futó azonosító” számod, amivel a QR kódok leolvasásakor azonosítani tudunk. Az utalás esetén a póló nélküli árat, azaz 4.990,-Ft-ot, vagy a pólóval együtt a 8.990,-Ft-ot a következő számlára küldd: Szentpáli Éva kisadózó Gránit bank 12100011-17760610-00000000

A 6 számjegyű futóazonosítót végig tudnod kell a telejsítés során, ezért javasoljuk, hogy írd fel valahova, vagy mentsd el (pl.: utolsó hívott számként). A nevezésedről automatikusan számlát állítunk ki, amit a megadott email címre küldünk ki. Ha nem találod, kérlek keresd a Spam mappában is.

FINISH3R póló:

A 3x-os FINISH3Rek jutalma egy egyedi póló, ami nem megvásárolható, de 3 db póló nélküli, szintidőn belüli teljesítés után is jár.

ARANYOZOTT ÉREM:

Az 5x szintidőn belül, érvényes teljesítőknek függetlenül attól, hogy futva, vagy teljesítménytúrázva indultak, a célban megkapott érmüket kicseréljük egy 24 karátos arannyal galvanizált éremre. Ennek feltétele, hogy személyes találkozót tudjunk egyeztetni a városban. Ha tudod, hogy mikor lesz meg az 5. teljesítésed, akár előre is felveheted velünk a kapcsolatot, hátha fel tudunk menni a befutódra a Szépjuhászné Büféhez.

A RAJT:

Olvasd le a Szépjuhászné Büfé nagy oldalsó üvegén található RAJT feliratú QR kódot. Az ennek hatására felugró weboldalon (engedélyezd a felugró ablakot) be kell írnod a nevezéskor kapott 6 számjegyű “Futó azonosítót”. Itt egymás után több kódot is beírhatsz, ha többen indultok egy telefonnal. Ezzel automatikusan elindul az időmérés, úgyhogy javasoljuk, hogy ezt csak akkor tedd meg, amikor mindennel készen állsz az indulásra. Az épületben (nyitva tartási időben) találtok mosdót, tudtok vizet tölteni, és a büfében szénhidrátforrást is találtok.

A TELJESÍTÉS:

A rajt után a megadott sorrendben, az útvonalat követve fel kell keresned az ellenőrzőpontokat, és mindenhol leolvasni a kihelyezett QR kódot (mindenhol a saját számkódodat beírni, ezek adják a részidőidet), majd utolsónak a Szépjuhászné Büféhez visszaérve a CÉL feliratút. Ilyenkor a rendszer automatikusan rögzíti a teljesítést, és bekerülsz az eredménylistába. Ha pontot hagysz ki, akkor a teljesítésed nem lesz meg. Amennyiben több teljesítésed van, úgy többször is szerepelsz majd benne.

A QR KÓDOK:

Az útvonalon 7 db QR kódnál kell megadnod a “Futó azonosítót” a sikeres teljesítéshez.

  1. QR kód: RAJT (a Szépjuhászné Büfé oldalsó nagy üvegén a RAJT feliratú kódot kell beolvasni. Vigyázz, mert ott van mellette a CÉL is, az majd csak a végén kell)

  2. QR kód: VADASPARK (2 km) Ahogy a parkolóba érve a sorompót átléped, veled szemben áll az erdő fohásza tábla, aminek a hátoldalán van a QR kód. (Ha ezzel bármi történne, a sorompó melletti erdészeti kerékpáros tájékoztató tábla hátulján szintén szerepel a kód)

  3. QR kód: KECSKE-HÁT FELÉ (5,4 km) A piros jelzésen megteszel 150 métert a Cserkésztáborhoz vezető aszfaltúton, majd jobbra visszafordít a jelzés az erdő felé. Itt 100 méter kaptató után, egymással szemben két villanyoszlopon is megtalálható a kód.​

  4. QR kód: NAGYBOLDOGASSZONY-TEMPLOM (10,7 km) A téren, a buszforduló melletti zárt kerékpártároló tetején, belülről, középtájon találod meg a QR kódot. A pótkód a buszforduló túloldalán a két mozgássérült parkoló táblái egyikének a hátulján van.

  5. QR kód: NAGY-KOPASZ (15 km) A kilátó legfelső szintjén, a zászló felőli sarokban találod a kódot, rögtön, ahogy felérsz a lépcsőn. (a pót kód vele szemben, térdmagasságban, a nyugat felé néző oldalon)

  6. QR kód: VADKERÍTÉS (21,1 km) Rövid idő alatt (körülbelül két kilométeren) 3x fogsz vadkerítéssel találkozni. A kód a 2. érintett vadkerítés oszlopára került. Ezt a kerítést onnan ismered meg, hogy itt nincs létra, itt a kerítéssel párhuzamosan befordul az ösvény (balra), amikor leérsz a S+ jelzésen a kerítéshez (itt torkollik be jobbról a SO jelzés), a turistajeleket tartalmazó fa mellé. A pót pont 4 oszloppal lejjebb, az oszlop tetején.

  7. QR kód: CÉL - A RAJT kódja mellett, az ablak másik sarkában :) Gratulálunk <3

SEGÍTSÉG:

Ha bárhol elakadsz, problémába ütközöl, keress minket telefonon, segítünk hogy továbbmehess: Karlovitz Máté +36 20 460 5191

Nevezési, számlázási kérdésekkel keresd Szentpáli Évát az info@runaway.hu címen.

AZ ÚTVONAL:

Javasoljuk, hogy töltsétek le az útvonalat egy arra alkalmas eszközre, például órára, és azt kövessétek. Innen ezt megteheted, a zöld DOWNLOAD gomb megnyomásával: http://bit.ly/mokusutvonal

A rajt után a P+ jelzést kövesd (ami S+ jelzésre változik és át kell rajta kelni a Budakeszi úton is) egészen a 2. QR kód helyéig (Erdő fohásza tábla hátoldala).

Innen tovább még az S+ jeled kövesd, ami majd a Szilfa tisztásra kiérve visszavált a P+ jelre egy jobb kanyarral. Ezen haladj, amíg a Petneházy FOgadó és lovastanya után a P- jelzéshez érsz, ahol Nagykovácsi felé, balra fordulva kell haladni. A betonútra kiérve kb. száz méter után a P- jel jobbra kanyarodik, itt találod majd a 3. QR kódot a két egymással szemközti villanyoszlopon.

A P- jelzésen haladj tovább Nagykovácsiig, majd a faluban, a patakon átkelve (a hídon :D) fordulj balra a patak mentén (elhagyva a P- jelet) majd a Templom közön felérsz a templom előtti térre, ahol a 4. QR kód vár a biciklitárolón a buszforduló és a parkoló között.

Innen a Z- jelzésen bal felé haladj tovább, egészen a balra nyíló Sisakvirág tanösvény jelzésig. Itt szemre először jelöletlen úton haladsz, majd a tanösvény tájékoztató táblájától balra fel a Z háromszög jelzésen eljutsz a Nagy-Kopasz csúcsra, ahol a kilátó legfelső szintjén találod az 5. QR kódot.

A kilátóból leérve kövesd tovább a Z háromszög jelzést, majd fordulj balra a Z+ jelzésre, ezen pedig haladj, amíg bele nem torkollik a S+ jelzés, majd ez utóbbin folytasd az utad. A S+ együtt halad sokáig a K+ jellel, így ne ijedj meg, ha egy-egy elágazásban hamarabb látod a K+ jelet. Az S+ jelzésen fogsz eljutni a 6. QR kódig, ami a Vadaspark egy kerítésoszlopán található, kb. 700 méterrel a vadlétra megmászása után. Összesen 3x találkozol itt kb. 2 kilométeren a kerítéssel, ebből a kód a 2. találkozásnál van, ahol nincs létra és nem kell átmászni a kerítésen, csak melléér az ösvény (és a kód leolvasása után mellette kell majd haladni egy darabon).

Ezután vár a CÉL, ahová S+ jelzésen fuss tovább. A S+ a Szilfa-tisztáson találkozik ugyan egy P+ jelzéssel (amerre mentél már korábban), de te kövesd továbbra is a S+ jelet. Ez már az az út, amin a pálya elején elindultál.

A főúton átkelve a S+ jel pár száz méter után találkozik újra a P+-tel, és ez az, ami Neked kell, mert a CÉL-ba , és ezzel a 7. QR kódhoz visz. Leolvasás után a célidőd bekerül az eredménytáblába.

VÍZVÉTELI LEHETŐSÉG:

Ahogy beérsz Nagykovácsiba, az Erdő utcában fogsz lefutni a központ felé, ott találsz kék kutat a patak előtt. Nagykovácsiból kifelé futva, az utolsó házakat a Tompa Mihály utcánál hagyod el, aminek az útvonal közelebb eső végénél szintén van kút, kb. 100 m kitérővel eléred. www.kozkutak.hu

ELLENŐRZÉS:

Ahhoz, hogy teljesítésed érvényes legyen, szúrópróbaszerűen elkérhetjük a teljesítésed trackjét, amit akár mobilos alkalmazással is rögzíthetsz (pl. Strava). A “dobogós” helyezettektől minden esetben elkérjük. Nevezéseddel ezt a gyakorlatot elfogadod.

FELELŐSSÉGVÁLLALÁS:

A nevezéseddel elfogadod, hogy ez egy önellátó futás/túra, melyen neked kell gondoskodnod magadról. A szervezők nem felelnek az esetleg bekövetkező balesetekért, károkért, ahogy azért sem, hogy a teljesítéshez szükséges összes kódot beolvasd, a rendszert megfelelően használd. Nevezési díjat vissza nem utalunk, másra át nem ruházható, Vis Major esetén sem (pl. a kör rajtunk kivül álló okból nem teljesíthető). A nevezési díj nem évül el, az egyetlen korlát, hogy amennyiben a kört a jövőben bezárjuk, úgy ennek időpontja előtt fel kell használni.

Runaway