Garmin MÓKUSKA KÉK éremmel

10 km

Különleges kiadás a Garmin MÓKUSKA körre. 2021.10.30. reggel 10:00-tól bármikor teljesíthető, de korlátozott számban áll rendelkezésre.

Garmin MÓKUSKA, azaz a Mókus instantok legkisebbik köre - 10km/300m D+ szintideje 2 óra futva, 6 óra teljesítménytúraként. Ha a futó szintidőből kicsúszol, automatikusan teljesítménytúrázóként értékel a rendszer. A teljesítménytúrázó a célban ugyanazt kapja, mint a futó. :)

FIGYELEM! A kör két, picit eltérő útvonalon teljesíthető, az eredeti, 10 km-es útvonal trackjét itt tudod letölteni: bit.ly/mokuskaeredeti. Ennek az útvonalnak egy picit módosított verziójával az első és második QR kód közti meredek szakasz elkerülhető, igaz, kb 700 méterrel hosszabb így az útvonal, te döntöd el, hogy teljesíted :) A módosított, kezdők számára alkalmasabb útvonalat itt tudod letölteni: bit.ly/bit.ly/mokuskatrack GPX file linket a https://www.runaway.hu/garmin-mokuska oldalon találsz az útvonal leírásánál.

HOGYAN MŰKÖDIK?

Az induláshoz nevezésre van szükséged, amit jelenleg utalással tudsz kiegyenlíteni. Ekkor kapsz egy egyedi számkódot (futóazonosító, amellyel be tudsz jelentkezni a verseny összes pontján, ahol QR kódot kell leolvasni. Az utolsó kód leolvasásakor, sikeres és szintidőn belüli teljesítés esetén, felkerülsz az eredménylistára és a Szépjuhászné Büfében nyitva tartási időben (10:00-16:00) átveheted az egyedi érmet, és az 1.000,-Ft fogyasztást. Ha rendeltél pólót, azt nem itt kapod meg, hanem a Runners'Lab futóboltban, a 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 64.-ben. Itt fel tudod próbálni, és a megfelelő méretet hazavinni. VIGYÁZZ! előzetes időpontfoglalás szükséges, melyet megtehetsz a weboldalukon, vagy telefonon.

NEVEZÉS:

  1. Lépés regisztráció: az oldalon a regisztrációt követően tudsz nevezni.

  2. Lépés nevezés: a versenyre oldalára belépve (log in), a nagy kék NEVEZEK gombot kell megnyomni, és beírni a kért adatokat.

  3. Lépés fizetés: bankkártyás fizetésnél (hamarosan itt is fizethetsz bankkártyával) azonnal, vagy utalás után jóváírásra kerül az egyenleged és a “Jelentkezéseim” fül alatt megjelenik az egyedi, 6 számjegyű “Futó azonosító” számod, amivel a QR kódok leolvasásakor azonosítani tudunk. Az utalás esetén a póló nélküli árat, azaz 5.490,-Ft-ot, vagy a pólóval együtt a 9.490,-Ft-ot, azaz a nevezési díjat 24 órán belül utald el a RUNaway Sportszervező Kft. Gránitbank 12100011-17731126-00000000 számlaszámra.

A 6 számjegyű futóazonosítót végig tudnod kell a teljesítés során, ezért javasoljuk, hogy írd fel valahova, vagy mentsd el (pl.: utolsó hívott számként). A nevezésedről automatikusan számlát állítunk ki, amit a megadott email címre küldünk ki. Ha nem találod, kérlek keresd a spam mappában is.

A RAJT:

Olvasd le a Szépjuhászné Büfé nagy oldalsó üvegén található RAJT feliratú QR kódot. Az ennek hatására felugró weboldalon (engedélyezd a felugró ablakot) be kell írnod a nevezéskor kapott 6 számjegyű “Futó azonosítót”. Itt egymás után több kódot is beírhatsz, ha többen indultok egy telefonnal. Ezzel automatikusan elindul az időmérés, úgyhogy javasoljuk, hogy ezt csak akkor tedd meg, amikor mindennel készen állsz az indulásra. Az épületben (nyitva tartási időben) találtok mosdót, tudtok vizet tölteni, és a büfében enni-innivalót is találtok.

A TELJESÍTÉS:

A rajt után a megadott sorrendben, az útvonalat követve fel kell keresned az ellenőrzőpontokat, és mindenhol leolvasni a kihelyezett QR kódot (mindenhol a saját számkódodat beírni, ezek adják a részidőidet), majd utolsónak a Szépjuhászné Büféhez visszaérve a CÉL feliratút. Ilyenkor a rendszer automatikusan rögzíti a teljesítést, és bekerülsz az eredménylistába. Ha pontot hagysz ki, akkor a teljesítésed nem lesz érvényes. Amennyiben több teljesítésed van, úgy többször is szerepelsz majd az eredménylistában-

A QR KÓDOK:

Az útvonalon 6 db QR kódnál kell megadnod a “Futó azonosítót” a sikeres teljesítéshez.

Letölthetőek a QR kódok helyei FOTÓKKAl ITT

  1. QR kód: RAJT (a Szépjuhászné Büfé oldalsó nagy üvegén a RAJT feliratú kódot kell beolvasni. Vigyázz, mert ott van mellette a CÉL is, az majd csak a végén kell)

  2. QR kód: NAGY-RÉT (2,3 km): A rétre kiérve veled szembe a tájékoztató tábla tetején (alulról), pótkód: mellette lévő villanyoszlopon lévő szürke doboz bokor felőli oldalán.

  3. QR kód: HHH REPÜLŐTÉR (4,5 km) Pont mielőtt kiérnél a reptérre, a kis erdei pihenőhelyen találod a kódot.

  4. QR kód: HOMOK-HEGY (5,5 km)

  5. QR kód: KIS-HÁRS-HEGY (9 km) A kilátó mellett

  6. QR kód: CÉL - A RAJT kódja mellett, az ablak másik sarkában :) Gratulálunk <3

Ha bárhol elakadsz, problémába ütközöl az útvonalon, keress minket telefonon, segítünk hogy továbbmehess: Karlovitz Máté +36 20 460 5191

Nevezési, számlázási kérdésekkel pedig keresd Szentpáli Évát az info@runaway.hu címen.

AZ ÚTVONAL:

Javasoljuk, hogy töltsétek le az útvonalat egy arra alkalmas eszközre, például órára, és azt kövessétek. Innen ezt megteheted, a zöld DOWNLOAD gomb megnyomásával: bit.ly/mokuskaeredeti

Elkerülhetővé tettünk egy meredek lejtőt (ami időjárástól függően sáros/csúszós lehet). 700m-es kerülővel, de sokkal könnyebben járható terepen visz ez az útvonal: https://bit.ly/mokuskatrack

A büfétől indulj el a síneken óvatosan átkelve a piros sáv (P-) jelzésen. A piros sáv jelzés egy bő kilométer után (kb. 1.200 m) élesen balra és lefelé fordul.

Hagyományos útvonal: Innen 100 méterre fordulj jobbra, a régi sífutó útra, majd 1.400 méternél az elágazásnál balra lefelé (2x) tarts (meredek, eső után csúszós!), az ösvény hamarosan belefut a Mária út jelzéseibe, amit balra követve jutsz a Nagy-rétre.

Elkerülő útvonal: ha kikerülnéd a meredek részt, akkor ne fordulj be a régi sífutó útra jobbra, hanem maradj a piros sáv jelzésen végig lefelé, amíg ki nem érsz az autóútig, itt pedig menj be a sorompón át a piros kereszt jelzésre. Ezt kövesd, 2.600 méterig, ahol az erdei tornapálya táblánál balra fordulva kijutsz a Nagy-rétre.

Az Nagykovácsi úton óvatosan kelj át, majd a réten hosszában fuss keresztbe. A rét átellenes oldalán jobbra, az erdei pihenő közelében találod a tájékoztató táblát a 2. QR kóddal.

Innen követed az Országos Kék Túra útvonalát egészen a következő QR kódig. Először a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásához érsz, ahol keresztezned kell a Hűvösvölgyi utat, majd átkelve az Ördög-árkon balra, tovább a kék jelzésen (K-) menj a reptér felé. A reptér szélén, még a fák közt találod a QR kódot az erdei pihenőhelynél.

A reptér feléd eső szélén, párhuzamosan a hosszanti oldallal és az erdővel, fordulj az ösvényre jobbra és haladj a Homok-hegy felé. Az ösvény a hegy lábánál szépen felkapaszkodik a reptér végén a dombra. A tetjén állj meg és néz körbe, nagyon szép a kilátás a Csepcsa-padról. Itt vár a következő QR kód is.

Innen, követve az eddigi irány menj be a fák közé, és az ösvényen menj le a sárga sáv (S-) jelzésig, amin elindulsz visszafelé, Hűvösvölgy felé. A sárga turistajelzést hosszan követed, átkelsz ismét a Hűvösvölgyi úton, továbbra is a sárga jelen haladj, majd légy óvatos ismét, mert át kell kelned a Nagykovácsi úton is. Tovább a sárga sáv jelzésen megmászod az utolsó emelkedőt, a Kis-Hárs-hegyet, vigyázz, ahol a sárga sáv belefut a sárga háromszögbe, ott el kell fordulnod a kilátó felé balra, fel! Itt vár az utolsó ellenőrzőpont, a Kis-Hárs-hegyi kilátónál. Lefelé a Mária utat követve jutsz vissza a Szépjuhászné Büféhez. Érdemes ide is felmenni, ha belefér a szintidőbe, mert gyönyörű a kilátás. Innen már szinte síkon haladsz a célig, ahol leolvasva a CÉL QR kódot, vár a jutalmad. :)

VÍZVÉTELI LEHETŐSÉG:

Kétszer is érinti az útvonal a Hüvösvölgyi úti zebránál a lángosos büfé előtt, a kis parkolónál a kék nyomós kutat. www.kozkutak.hu

ELLENŐRZÉS:

Ahhoz, hogy teljesítésed érvényes legyen, szúrópróbaszerűen elkérhetjük a teljesítésed trackjét, amit akár mobilos alkalmazással is rögzíthetsz (pl. Strava). A “dobogós” helyezettektől minden esetben elkérjük. Nevezéseddel ezt a gyakorlatot elfogadod.

FELELŐSSÉGVÁLLALÁS:

A nevezéseddel elfogadod, hogy ez egy önellátó futás/túra, melyen neked kell gondoskodnod magadról. A szervezők nem felelnek az esetleg bekövetkező balesetekért, károkért, ahogy azért sem, hogy a teljesítéshez szükséges összes kódot beolvasd, a rendszert megfelelően használd. Nevezési díjat vissza nem utalunk, másra át nem ruházható, Vis Major esetén sem (pl. a kör rajtunk kivül álló okból nem teljesíthető). A nevezési díj nem évül el, az egyetlen korlát, hogy amennyiben a kört a jövőben bezárjuk, úgy ennek időpontja előtt fel kell használni. Gyerekek 16 éves kor alatt csak felnőtt felügyelettel indulhatnak, 16 év felett a szűlő felelősségvállalása mellett, akár egyedül is.

Runaway