Garmin VÉRMÓKUS

50 km

Garmin VÉRMÓKUS kör, azaz a nagy kör - 50km/1650m D+ / útvonal: http://bit.ly/vermokus

Szintidő 10ó futva, 20ó teljesítménytúraként. Ha a futó szintidőből kicsúszol, automatikusan teljesítménytúrázóként értékel a rendszer.

A Garmin MÓKUS Kör nagytestvére a plusz 25 kilométeren elkanyarog a Meszes-hegy, Nagy-Szénás, Zsíros-hegy, Kálvária-hegy, Hármashatár-hegy útvonalon. Részletek és végleges térkép hamarosan :) A nevezés már él, rajtolni 2020.10.23-tól tudsz.

A "budai" csodálatos hely. Mindenből van benne egy kicsi, ami Magyarországot széppé teszi: a Visegrádi-hegység kövei, a Börzsöny sara, a Bükk-fennsík gyepei, a Mátra csodálatos tölgyesei, a Pilis meredek letörései, a Vértes barátságos lankái. Ezeket fűzi fel egy körre a Garmin VÉRMÓKUS Kör, mely 50 km-en vezet végig a Budai-hegység legszebb részein, hogy végül a célban átvehesd a teljesítésért járó megérdemelt jutalmaid: A VÉRMÓKUS érmet és 1.000,-Ft fogyasztást a Szépjuhászné büfében.

ÚTVONAL alltrails és Garmin Connect linkek:

Alltrails link QR pozíciókkal

Garmin Connect link QR pozíciókkal

HOGYAN MŰKÖDIK?

Az induláshoz nevezésre van szükséged, amit jelenleg utalással tudsz kiegyenlíteni. Ekkor kapsz egy egyedi számkódot (futóazonosító, amellyel be tudsz jelentkezni a verseny összes pontján, ahol QR kódot kell leolvasni. Az utolsó kód leolvasásakor, sikeres és szintidőn belüli teljesítés esetén, felkerülsz az eredménylistára és a Szépjuhászné Büfében nyitva tartási időben (10:00-16:00) átveheted az egyedi érmet, és a 1.000,- értékben bármilyen fogyasztást. A pólót (ha rendeltél, vagy 3x teljesítő vagy), nem itt kapod meg, hanem a Runners'Lab futóboltban, a 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 64.-ben. Itt fel tudod próbálni, és a megfelelő méretet hazavinni. VIGYÁZZ! előzetes időpontfoglalás szükséges, melyet megtehetsz a weboldalukon, vagy telefonon.

NEVEZÉS:

 1. Lépés regisztráció: az oldalon a regisztrációt követően tudsz nevezni.

 2. Lépés nevezés: a versenyre oldalára belépve (BEJELENTKEZÉS gomb), a nagy kék NEVEZEK gombot kell megnyomni, és beírni a kért adatokat.

 3. Lépés fizetés: bankkártyás fizetésnél (hamarosan itt is fizethetsz bankkártyával) azonnal, vagy utalás után jóváírásra kerül az egyenleged és a “Jelentkezéseim” fül alatt megjelenik az egyedi, 6 számjegyű “Futó azonosító” számod, amivel a QR kódok leolvasásakor azonosítani tudunk. Az utalás esetén a póló nélküli árat, azaz 5.990,-Ft-ot, (vagy a pólóval együtt a 9.990,-Ft-ot), azaz a nevezési díjat 24 órán belül utald el a RUNaway Sportszervező Kft. Gránitbank 12100011-17731126-00000000 számlaszámra.

A 6 számjegyű futóazonosítót végig tudnod kell a teljesítés során, ezért javasoljuk, hogy írd fel valahova, vagy mentsd el (pl.: utolsó hívott számként).

FINISH3R póló:

A 3x-os FINISH3Rek jutalma egy egyedi póló, ami nem megvásárolható, de 3 db póló nélküli, szintidőn belüli teljesítés után is jár.

A RAJT:

Olvasd le a Szépjuhászné Büfé nagy oldalsó üvegén található RAJT feliratú QR kódot. A felugró weboldalon (engedélyezd a felugró ablakot) be kell írnod a nevezéskor kapott 6 számjegyű “Futó azonosítót”. Itt egymás után több kódot is beírhatsz, ha többen indultok egy telefonnal. Ezzel automatikusan elindul az időmérés, úgyhogy javasoljuk, hogy ezt csak akkor tedd meg, amikor mindennel készen állsz az indulásra. Az épületben (nyitva tartási időben) találtok mosdót és tudtok vizet tölteni.

A TELJESÍTÉS:

A rajt után a megadott sorrendben, az útvonalat követve fel kell keresned az ellenőrzőpontokat, és mindenhol leolvasni a kihelyezett QR kódot (mindenhol a saját számkódodat beírni, ezek adják a részidőidet), majd utolsónak a Szépjuhászné Büféhez visszaérve a CÉL feliratút. Ilyenkor a rendszer automatikusan rögzíti a teljesítést, és bekerülsz az eredménylistába. Ha pontot hagysz ki, akkor a teljesítésed nem lesz sikeres. Amennyiben több teljesítésed van, úgy többször is szerepelsz majd az eredménylistán.

A QR KÓDOK:

Az útvonalon 10 db QR kódnál kell megadnod a “Futó azonosítót” a sikeres teljesítéshez.

 1. QR kód: RAJT (a Szépjuhászné Büfé oldalsó nagy üvegén a RAJT feliratú kódot kell beolvasni. Vigyázz, mert ott van mellette a CÉL is, az majd csak a végén kell)

 2. QR kód: VADASPARK (2 km) Ahogy a parkolóba érve a sorompót átléped, veled szemben áll az erdő fohásza tábla, aminek a hátoldalán van a QR kód. (Ha ezzel bármi történne, a sorompó melletti erdészeti kerékpáros tájékoztató tábla hátulján szintén szerepel a kód)

 3. QR kód: KECSKE-HÁT FELÉ (5,4 km) A piros jelzésen megteszel 150 métert a Cserkésztáborhoz vezető aszfaltúton, majd jobbra visszafordít a jelzés az erdő felé. Itt 100 méter kaptató után, egymással szemben két villanyoszlopon is megtalálható a kód.​

 4. QR kód: NAGY-KOPASZ (12,5 km) A kilátó legfelső szintjén, a zászló felőli sarokban találod a kódot, rögtön, ahogy felérsz a lépcsőn. (a pót kód vele szemben, térdmagasságban, a nyugat felé néző oldalon)

 5. QR kód: MESZES-HEGY (20,3 km) A kereszt tövében van egy apró kód, és mellette a geodéta betonkocka távolabbi oldalán egy nagyobb.

 6. QR kód: ZSÍROS-HEGY (28,5 km) A turistaház romjainál, a turistajellel is ellátott két lábú fa villanyoszlopon található roszdás nagy szekrény oldalán.

 7. QR kód: KÁLVÁRIA-HEGY (36,3 km) A csúcsot elhagyva a XI. stációval szemben, a turistajellel ellátott ha hátoldalán.

 8. QR kód: HÁRMASHATÁR-HEGY (40,8 km) Az adótorony tövében a kék túra pecsételőhely oszlopán. Itt kék kutat is találsz 5 méterre a ponttól.

 9. QR kód: NAGY-RÉT (45,5 km): A kis fahíd melletti nagy fa (turistajelekkel) hátoldalán.

 10. QR kód: CÉL - A RAJT kódja mellett, az ablak másik sarkában :) Gratulálunk <3

SEGÍTSÉG:

Ha nevezéssel, számlázással, utalással, vagy teljesítés előtti-utáni egyéb dolgokkal kapcsolatban kérdeznél: Szentpáli Éva - info@runaway.hu

Ha teljesítés közben bárhol elakadsz, problémába ütközöl, keress minket telefonon, segítünk hogy továbbmehess: Karlovitz Máté +36 20 460 5191

AZ ÚTVONAL:

Javasoljuk, hogy töltsétek le az útvonalat egy arra alkalmas eszközre, például órára, és azt kövessétek. Innen ezt megteheted, a zöld DOWNLOAD gomb megnyomásával: http://bit.ly/vermokusutvonal

A rajt után a P+ jelzést kövesd (ami S+ jelzésre változik és át kell rajta kelni a Budakeszi úton is) egészen a 2. QR kód helyéig (Erdő fohásza tábla hátoldala).

Innen tovább még az S+ jeled kövesd, ami majd a Szilfa tisztásra kiérve visszavált a P+ jelre egy jobb kanyarral. Ezen haladj, amíg a Petneházy FOgadó és lovastanya után a P- jelzéshez érsz, ahol Nagykovácsi felé, balra fordulva kell haladni. A betonútra kiérve kb. száz méter után a P- jel jobbra kanyarodik, itt találod majd a 3. QR kódot a két egymással szemközti villanyoszlopon.

A P- jelzésen haladj hosszan tovább, egészen addig, míg a P3 jelzést eléred, itt balra indulj el felfelé a P3 jelzésen, majd a Z3 jelzésre jobbra felfelé fordulj. Vigyázz, a tetőn fel kell menned a Csergezán Pál-kilátó tetejébe, a legfelső szinten találod a kódot.

Innen továbbmész a Z3 jelzésen egészen addig, amíg a Z- jelzésig nem érsz, itt balra kell fordulnod. A Z- jelzésen nem kell sokáig haladnod, hamarosan jobbra fordulsz a Z4 jelzésre majd párszáz méter jelzetlen utakon fogsz haladni. Érintsd a az egyik kedvenc helyünket az Ilona-lakot (megpihenhetsz előtte a padoknál). Innen le kell ereszkedned a hosszú-völgybe, ahol az út közepére telepített az erdészet egy kis faneveldét, amit villanypásztorral is védenek. Ezt kerüld ki jobbról. A völgyön végül keresztülvágva jutsz fel a legrövidebb és dögmeredek úton a Meszes-hegyi kereszthez (QR-kód).

A kód beolvasása után hátra arc, és mielőtt újra megkezdenéd az ereszkedést a Hosszú-völgybe, fordulj balra, hogy majd elérd újra a sárga sáv jelzést. Ezen nagyon röviden haladsz most, mert hamar eléred bal kéz felől a környék legviccesebb - bár nem ismerertlen - vadátjáróját: egy forgóajtót :) Bújj át rajta, és a K+ jelzést követve kelj át a Kutya-hegyen, majd a K- jelen haladj keresztül a Nagy-Szénás csúcsán, majd menj tovább még hosszan a kéken. Mikor a kék már Nagykovácsi szélén halad, egy rövid aszfaltos szakasz után eléred a régi Zsíros-hegyi turistaházat, ahol QR kód vár.

Ezután már a S- jelzést kövesd. Beérve Solymárra a benzinkúton utántöltheted készleteid, majd haladj tovább a Paprikás-patak mentén, az izgalmas Alsó-Jegenye völgyen. A Milleniumi emlékkőnél a S- jelzéssel együtt te is fordulj jobbra, de vigyázz, mert a S- nem megy fel teljesen a Kálvária-hegy tetjére, így a villanyoszlopoknál jobbra tarts (itt több út is van, de ha figyelsz és követed a térképet, meglesz). Jelöletlen úton haladj a kálvári tetjére, majd tovább a stációk mentén. A XI. stációnál vár a QR kód.

A Kálvária tetejétől a S3 jelzésen éred el újra a S- jelzést, melyet hosszan követve (jobbra) jutsz el a Virágos-nyereghez. Itt megint a kékre vált az útvonal, fel a Vihar-hegyre, ami után eléred majd a Hármashatár-hegyet. Itt annak az adótoronynak a tövében találod a QR kódot, amin a kéktúra pecsételőhely is van.

Fuss le az Újlaki-hegyre lábat lógatni a siklóernyős-starthelyről, majd innentől ismét a S- követve haladj a hűvösvölgyi gyerekvasút állomásig. Itt váltunk ismét a kék sávra, Irány a Nagy-rét, ahol a rét hátsó sarkában, a kis fahíd melleti fán van a QR kód.

A Nagy-rét túloldalán óvatosan kelj át a Nagykovácsi országúton, majd Mária jelzésen menj, amíg újra eléred a Sárgát (jobbra felfelé indulj rajta). Innentől a célig haladsz a S- jelzésen, érintve a Nagy-Hárs-hegyet, és a Kaán Károly-kilátót.

VÍZVÉTELI LEHETŐSÉG:

A rajt-cél helyszínén, a Solymári Shell benzinkúton, a Hármashatár-hegyen és Hűvösvölgyben. www.kozkutak.hu

ELLENŐRZÉS:

Ahhoz, hogy teljesítésed érvényes legyen, szúrópróbaszerűen elkérhetjük a teljesítésed trackjét, amit akár mobilos alkalmazással is rögzíthetsz (pl. Strava). Nevezéseddel ezt a gyakorlatot elfogadod.

FELELŐSSÉGVÁLLALÁS:

A nevezéseddel elfogadod, hogy ez egy önellátó futás/túra, melyen neked kell gondoskodnod magadról. A szervezők nem felelnek az esetleg bekövetkező balesetekért, károkért, ahogy azért sem, hogy a teljesítéshez szükséges összes kódot beolvasd, a rendszert megfelelően használd. Nevezési díjat vissza nem utalunk, másra át nem ruházható, Vis Major esetén sem (pl. a kör rajtunk kivül álló okból nem teljesíthető). A nevezési díj nem évül el, az egyetlen korlát, hogy amennyiben a kört a jövőben bezárjuk, úgy ennek időpontja előtt fel kell használni.

Runaway